lunes, 16 de mayo de 2011

Neus Cupons

La última visita que hem rebut ha estat la que personalment més m'ha motivat. El darrer dimarts Neus Cupons va venir a explicar-nos, igual que els demés convidats, com havia estat la seva vida laboral després d'estudiar pedagogia, i va ser la següent:

Fins al 1997 va ser mestra de preescolar, P2, P3 i P4 a partir d'aquí va començar a treballar a una empresa que va tenir un "boom" molt fors durant els darrers anys dels noranta, aquesta empresa es deia Openning i ella treballava com Assesora Pedagògica. Allò no era el que ella denomines una feina "pedagògica" per tot i així se li va donar bé i poc a poc va anar pujant de categoria fins que després de portar un grup de 4-5 persones va començar a dirigir un grup més nombrós tenint com a lloc de treball el de "Sales Manager".


Tot i ser en aquell moment molt independent parlant des del punt de vista econòmic, volia canviar d'aires i dedicar-se a quelcom relacionat amb la seva formació acadèmica que tant li agradava.


Dit i fet, al 2006 va entrar al departament de formació del RACC i el més sorprenent és que no els interesava la seva carrera de pedagogia, sinó l'experiència que havia adquirit a l'empresa anterior.
Aquí al RACC la van deixar innovar en la formació dels treballadors i va fer plans de formació inicial i continuada catalogant la necessitat formativa de cada treballador dins d'un itinerari formatiu. També va fer possible un aula virual.




L'equip de formació estava format per:

  • Cap
  • Experta en continguts
  • Experta en pedagogia
Després d'estar sis anys aquí va trobar un anunci a la Vanguardia on deia que necessitaven una Directora de Formació, ella va veure una possibilitat i és on està actualment. De nou el que va cridar l'atenció del seu currículum va ser l'experiència i la innovació que va adquirir l'empresa RACC gràcies als seus coneixements.

La Neus té un pensament constructivista sobre la formació de qualsevols persona, així ho demostra en els plans de formació que proposa.

Aquesta visita és la que més m'agradat ja que aquest àmbit, la formació en empreses cada cop em crida més l'atenció.

Ha estat un plaer.



María del Pozo

Maria del Pozo és dedica a l'àmbit social-educatiu, es logopeda i pedagoga.

Va començar a estudiar logopèdia per treballar amb l'alteració del llenguatge i per aquest motiu posteriorment va fer pedagogia, per apropar-se a l'entorn més educatiu.

A partir d'aquest interés va sorgir, l'interès social i va ser quan va començar a treballar per a la Generalitat en equips d'atenció a la infància i adolescència (EAIA), que pertany al departament de benestar social.


Els professionals que pots trobar a un EAIA són:

  • Psicòleg
  • Pedagog
  • Treballador social
María va entrar en un pla d'inclusió social a la ciutat de l'Hospitalet.

Juntament amb aquests apunts tècnics en va explicar com pot afectar moralment tenir una feina com aquesta, ja que has de ser una persona forta i que sàpiga separar la professió de la vida personal. També va remarcar que el final dels nens i nenes que arriben a l'EAIA pot ser bo i que ells estan treballant perquè així sigui.

Si que és una feina dura, però com a futurs pedagogs que serem potser alguns de nosaltres acaba passant o parant en aquest àmbit i crec que se'n poden treure experiències i qualitats positives que ens faran exel·lents professionals.