sábado, 30 de abril de 2011

Alex Egea


El segon pedagog que ens ha vingut a veure ha estat Alex Egea.

Aquesta vegada ha estat més proper a nosaltres, ja sigui per la manera planera de parlar o perquè té molts punts en comú amb nosaltres. Una de les coses que més ens ha sobtat a tots ha estat la manera com parlava dels seus dubtes.
La majoria de nosaltres acabarà aquest primer curs sense saber realment el que vol fer com a pedagog en un futur, o ni tan sols s'ho plantejarà. L'Àlex ens ha fet veure en ell una dosi d'empatia cap a nosaltres, explicant-nos  tota la seva trajectòria sense péls a la llengua.

El seu àmbit és el social, concretament està en EDUALTER que tal i com ens va explicar és com una ONG que treballa l'educació des de un vessant alternatiu.

També està treballant en el projecte de Barceloona aula de ciutadania, juntament amb l'Enric Prats, però tot i així no realitzen la mateixa tasca.
Des del meu punt de vista, la opinió que he tingut després d'escoltar i observar a aquest jove pedagog és la seva inquietud per fer coses i ser reconegut no per ser algú brillantíssim, sinó per ser una persona constant, que va de mica en mica construïnt-se com a persona i sobretot absorvent d'aquells que més saben i que han passat pel mateix recorregut, tot el que pot i més.

viernes, 29 de abril de 2011

Enric Prats

Enric Prats ens va sorprendre amb la seva visita i tot el que ens va explicar del seu àmbit acadèmic com a pedagog i professor de teoria i història de l'educació.

Les funcions que desenvolupa en la seva vida laboral com a pedagog, que va remarcar que és difícil de separar-la de la vida personal, són:


  1.  Impartir docència, aproximadament el 40%
  2.  Fer recerca (en aquesta part inclou la publicació d'articles, entre d'altres), també significa el 40% de la seva feina.
  3. Per últim la gestió, que equival al 20% de la seva tasca com a professional.

La seva formació és molt elevada dins del seu àmbit, és doctor en pedagogia, i com a tasques fa xerrades a professors afiliats a la ICE.
Al 1990 va treure's la carrera i posteriorment va estar 5 anys com a professor associat i col·laborador de la ICE.
Treballa en el projecte Barcelona Aula de Ciutadania, http://www.ub.edu/valors/bac/index.html
que podeu visitar en aquesta direcció.

Va acabar la xerrada dient que podriem anar per la vessant que més ens intereses, ja podia ser la que ell havia tractat és a dir la educativa, la social o la judicial.